Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Húsleves kuktában

felvitel dátuma: 2015-01-24 21:08:35       mai nézettség: 3       nézettség: 2264
részletes recept
Húsleves kuktában
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1/2 kg húsos csont
  • 4-5 sárgarépa
  • 2-3 petrezselyemgyökér (fehérrépa)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagy vagy 2 kis gerezd foghagyma
  • 1/2 karalábé
  • 1/2 zeller, vagy ha nagy akkor egy szelet
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 ek
  • 1 ek házi ételízesítő (delikát vagy vegeta)
  • 6-8 szem egész bors
  • 3 l hideg víz
  • Sóós levestészta
  • 6 l-es kukta
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk. A petrezselyemgyökeret és négybe bevágom, de nem hasítom végig, így egyben hagyom, de még is fel van vágva. A sárgarépát egyben hagyom, ha hosszú, akkor keresztben kettévágom. Hagyma, fokhagyma, karalábé, zeller egyben hagyva pucolás után.

A megmosott húsos csontot a kuktába rakom. Rápakolom a zöldségeket, ráteszem a sót, ételízesítőt és az egész borsot is beleteszem.

Felöntöm 3 l vízzel.

Lezárom a kuktát.

Nagy lángon, magas fokozaton addig melegítem, amíg elkezd a kukta jelezni, tehát forr a leves. Ekkor kis lángra, kis fokozatra teszem és 30 percig lassan főzöm. Lezárom alatta a hőforrást és hagyom még addig főni, amíg a kukta tető le nem szedhető. Nem eresztem ki a kuktából a gőzt soha, mert akkor zavaros lesz a leves.

Mikor a tetőt le tudom venni, leszűröm a levest.

Annyit külön edénybe teszek, amit ebédre elfogyasztunk

Felforralom, és ebben a levesben főzöm ki mindig a levestésztát.

Nem lesz tőle zavaros, ez tévhit csak.

Így viszont sokkal finomabb, mintha sós vízben külön főzögetnénk.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/2015/01/husleves-kuktaban.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*