A zöldségeket megpucoljuk. A petrezselyemgyökeret és négybe bevágom, de nem hasítom végig, így egyben hagyom, de még is fel van vágva. A sárgarépát egyben hagyom, ha hosszú, akkor keresztben kettévágom. Hagyma, fokhagyma, karalábé, zeller egyben hagyva pucolás után.
A megmosott húsos csontot a kuktába rakom. Rápakolom a zöldségeket, ráteszem a sót, ételízesítőt és az egész borsot is beleteszem.
Felöntöm 3 l vízzel.
Lezárom a kuktát.
Nagy lángon, magas fokozaton addig melegítem, amíg elkezd a kukta jelezni, tehát forr a leves. Ekkor kis lángra, kis fokozatra teszem és 30 percig lassan főzöm. Lezárom alatta a hőforrást és hagyom még addig főni, amíg a kukta tető le nem szedhető. Nem eresztem ki a kuktából a gőzt soha, mert akkor zavaros lesz a leves.
Mikor a tetőt le tudom venni, leszűröm a levest.
Annyit külön edénybe teszek, amit ebédre elfogyasztunk
Felforralom, és ebben a levesben főzöm ki mindig a levestésztát.
Nem lesz tőle zavaros, ez tévhit csak.
Így viszont sokkal finomabb, mintha sós vízben külön főzögetnénk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.