Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Közepes » Húsleves grízgaluskával

felvitel dátuma: 2013-04-27 08:22:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1642
részletes recept
Húsleves grízgaluskával
Hozzávalók 4 személyre:
  • 0,5 kg sertés húsos csont
  • 0,5 kg sertés tarja
  • 4-5 db sárgarépa
  • 3-4 szál zöldség
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb karalábé
  • szemes bors
  • delikát

    Grízgaluska:

  • 2db tojás
  • 3-4 e.k búzadara
  • pici só
  • 2-3 szem krumpli
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A beáztatott húsos csontost és a húst tegyük fel annyi vízben főzni amennyi levest szeretnénk(kb 4l). A megtisztított zöldségeket tegyük hozzá és ezzel főzzük tovább. Mikor már az első habozást megcsináltuk akkor adjuk ízlés szerint hozzá a fűszereket és ezután addig főzzük még szép aranysárga nem lesz és a hús jó omlós lesz. Mikor kész a leves akkor szűrjük le és a zöldségeket tegyük külön és tálaláskor lehet hozzá tenni, vagy ki épp hogyan szereti. Grízgaluskával tálaljuk.

A tojásokat üssük fel és egy csipet sóval keverjük el. Adjunk hozzá annyi búzadarát, hogy kb. tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Tegyük a masszát legalább egy órára hűtőbe.Az időközben besűrűsödött masszából két vizes evőkanál segítségével szaggassunk galuskákat éppen csak forrásban lévő sós vízbe.

Főzzük kb. 15 percig (akkor jó, ha a kettévágott galuska közepe már üveges), majd szűrőkanállal szedjük külön edénybe és tartsuk lefedve tálalásig.)))

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*