Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Húsleves és rántott husi

felvitel dátuma: 2011-04-28 09:35:32       mai nézettség: 1       nézettség: 1355
részletes recept
Húsleves és rántott husi
Hozzávalók 3 személyre:

1 kg csontos csirkecomb, vagy szárny

2 szál répa

1 szál petrezselyem

1 csokor petrezselyemzöld

zeller

káposztalevél

1 kis fej hagyma

só, bors, delikát

 

panirhoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Én kétféleképpen szoktam húslevest késziteni, de mindkettő nagyon fincsi, és utána kiszedem a husit, majd kirántom.
Spórolhat is az ember, és istenien belefő a leves ize a húsba, valamint sütéskor nem kell tartanunk attól, hogy nyer még a husink.

I:

Az egyik féle elkészités, hogy pici olajon elkezdjük dinsztelni a karikára vágott  répát, zöldséget, és a húst, fűszerezzük, majd felöntjük vizzel, beletesszük a krumplit, káposztát, zöldet és fokhagymát , és felforraljuk.
Leszedjük a habját, és kb 40 percig lassú tűzön főzzük. Kiszedjük a husit, és befőzzük a levest tésztával, vagy grizgaluskával.
Ezzel az eljárással csodaszép sárga levest kapunk, mert kisül még az elején a répa szine.

II:

A másik módszer, hogy hideg vizbe tesszük fel főni a húst, nem túl nagy lángra, majd ha felforr, leszedjük a habját, és kb 10 perc múlva adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket.
(Ha sertéshúsból készitjük, akkor várjunk a zöldségekkel addig, amig félig meg nem főtt a hús.)
 Ezzel az eljárással kicsit lágyabb levest kapunk, de ez is nagyon fincsi. 

Jó étvágyat!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*