1 kg csontos csirkecomb, vagy szárny
2 szál répa
1 szál petrezselyem
1 csokor petrezselyemzöld
zeller
káposztalevél
1 kis fej hagyma
só, bors, delikát
panirhoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa
Én kétféleképpen szoktam húslevest késziteni, de mindkettő nagyon fincsi, és utána kiszedem a husit, majd kirántom.
Spórolhat is az ember, és istenien belefő a leves ize a húsba, valamint sütéskor nem kell tartanunk attól, hogy nyer még a husink.
I:
Az egyik féle elkészités, hogy pici olajon elkezdjük dinsztelni a karikára vágott répát, zöldséget, és a húst, fűszerezzük, majd felöntjük vizzel, beletesszük a krumplit, káposztát, zöldet és fokhagymát , és felforraljuk.
Leszedjük a habját, és kb 40 percig lassú tűzön főzzük. Kiszedjük a husit, és befőzzük a levest tésztával, vagy grizgaluskával.
Ezzel az eljárással csodaszép sárga levest kapunk, mert kisül még az elején a répa szine.
II:
A másik módszer, hogy hideg vizbe tesszük fel főni a húst, nem túl nagy lángra, majd ha felforr, leszedjük a habját, és kb 10 perc múlva adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket.
(Ha sertéshúsból készitjük, akkor várjunk a zöldségekkel addig, amig félig meg nem főtt a hús.)
Ezzel az eljárással kicsit lágyabb levest kapunk, de ez is nagyon fincsi.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.