Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Húsleves

felvitel dátuma: 2011-08-21 16:58:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1910
részletes recept
Húsleves
Hozzávalók 5 személyre:
  • Csirkeaprólék vagy disznóhús
  • 3-4 sárgarépa
  • 2-3 fehérrépa
  • 2-3 burgonya
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 kis fej karfiol
  • 1/2 zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • víz
  • bors
  •  
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, és vízben feltesszük főlni. Mikor felforrt, lehabozzuk, és a megtisztított ízlés szerint darabolt zöldségeket hozzáadjuk. Ha kell pótoljuk a vizet, és fűszerezzük.
Főzzük 2-3 vagy 4 órát, attól függ, hogy milyen a hús.
MIkor minden megfőlt a levesben, akkor a zöldésegeket kiszedem egy tálba, a levest pedig leszűröm, hogy ne legyen zavaros.

Tésztával tálalom.

étvágyat!

Tipp:

A karfiolt hamarabb ki szoktam venni, mert gyorsan megfől, és utána szétesik. Ha csirkemájat is teszünk hozzá, akkor azt ne az elején tegyük bele, mert gyorsan megfől, és ha sokáig főzzük nagyon kemény lesz.

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*