Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Húsleves

felvitel dátuma: 2011-04-18 09:36:40       mai nézettség: 1       nézettség: 2019
részletes recept
Húsleves
Hozzávalók 6 személyre:

0,5 kg csirke aprólék

0,5 kg sertés húsos csont (karaj csont)

5-6 szál sárgarépa

2-3 szál petrezselyem gyökér

1 köteg petrezselyem zöld

1 fej hagyma

1 darab paprika

fél fej karalábé

kis darab kelkáposzta

1/4 zeller

3-4 szem bors

10-15 dkg levestészta

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A húsféléket alaposan megmosom és egy nagyobb fazék hideg vízben felteszem főzni.Amikor elkezd forni leveszem a gázt kisebb lángra és leszedem a leves tetejéről a habot amit a hús adott ki magából.ĺgy szép tiszta lessz a levesünk (és kavarni sem szabad mert zavaros lesz tőle )ezután belerakom a megtisztított zöldségeket,borsszemeket,és megsózom kis lángon kb. 2 óráig főzöm.Még azt megjegyezném ,hogy több vizet szokok felrakni mert ha elfő a léből azt pótolni kell és így már veszítt az ízéből.

A levestésztát én úgy szoktam,hogy szűrök le a levesből kb.fél litert és abban főzöm ki.

Szakács: Irénke


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*