0,5 kg csirke aprólék
0,5 kg sertés húsos csont (karaj csont)
5-6 szál sárgarépa
2-3 szál petrezselyem gyökér
1 köteg petrezselyem zöld
1 fej hagyma
1 darab paprika
fél fej karalábé
kis darab kelkáposzta
1/4 zeller
3-4 szem bors
só
10-15 dkg levestészta
A húsféléket alaposan megmosom és egy nagyobb fazék hideg vízben felteszem főzni.Amikor elkezd forni leveszem a gázt kisebb lángra és leszedem a leves tetejéről a habot amit a hús adott ki magából.ĺgy szép tiszta lessz a levesünk (és kavarni sem szabad mert zavaros lesz tőle )ezután belerakom a megtisztított zöldségeket,borsszemeket,és megsózom kis lángon kb. 2 óráig főzöm.Még azt megjegyezném ,hogy több vizet szokok felrakni mert ha elfő a léből azt pótolni kell és így már veszítt az ízéből.
A levestésztát én úgy szoktam,hogy szűrök le a levesből kb.fél litert és abban főzöm ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.