Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Húsgombóc vele főtt krumplival

felvitel dátuma: 2024-10-13 11:47:37       mai nézettség: 1       nézettség: 91
részletes recept
Húsgombóc vele főtt krumplival
Hozzávalók 1 személyre:
Húsgombóchoz: 500grm darált borjú 1tők lereszelve (levetol alaposan kinyomva) 1voroshagyma apróra vágva 1-2 marék apróra vágott petrezselyem 3 ek. zsemlemorzsa 1 tk zúzott fokhagyma 1 tk só 1/2 tk őrölt fekete bors 1/2 tk őrölt kömény 1/2 tk őrölt kurkuma A szoszhoz + az alap: 3 ek étolaj 1 hagyma csíkokra vagva 1 ek zuzott fokhagyma 1 tk őrölt kurkuma 1 tk őrölt kömény 1/2 tk őrölt fekete bors 1 ek só 8 megtisztitott burgonya nagyobb kockára vágva Forrásban levő víz amennyi elleni a krumplit 1 marék apróra vágott petrezselyem
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 70 perc
Elkészítés:
A húsgombóchoz valókat tegyük 1 tálba és alaposan dolgozzuk össze, majd pingpong labda méretű gombócokat formaljunk és tegyük félre pihenni. Egy lábasba forrósítsuk fel az olajat és dinszteljük meg a hagyma csíkokat. A fokhagymát és a fűszereket adjuk hozzá és keverjük nehogy meg egjen addig míg az ízek jól kinyilnak,majd adjuk hozzá azonnal a kockára vágott burgonyát és a vizet ami a krumplit pont ellepi.Tetejere szórjunk 1 marék apróra vágott petrezselymet és forraljuk fel. Majd a husgombocokat hozzá adom és óvatosan megrazom a lábast,hogy a husgombocok a helyükre kerüljenek és a levével kicsit lelocsolom a husgombocokat az ízek miatt. Közepes lángon lefedve főzzük kb 60-70 percig. 1 óra elteltével ellenőrizzük a burgonyát, hogy kellőkeppen puha legyen. Ha puha elkészült. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel diszitettem.Jo étvágyat kívánok!
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*