A leveshez valók:
2 liter hideg víz,1 sárgarépa,1fehérrépa,fél karalábé,1 kis fej vöröshagyma,1evőkanál étolaj,1/2 kávéskanál só,1 kávéskanál étel ízesítő.
Húsgombóchoz:
30dkg darált sertés hús,1 tojás sárgja,5dkg trapista sajt reszelve,1/2 kávéskanál őrölt bors,1 teáskanál étel ízesítő.
Díszítéshez:
Szárított petrezselyem zöldje.
3 literes lábos,v.fazék.:
A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel.
Majd az olajon meg pároljuk,felengedjük a vízzelés a fűszereket is bele rakjuk.
Hosszú tűzön,félig puhára főzzük őket.Közbena gombócnak valót össze dolgozzuk,és dió nagyságú gombócokat formálunk belőlle,és bele engedjük a levesbe.
Készre főzzük,s ha megfőtt szárított petrezselyem zölddel díszitjük.
Külön leves betét nem kell bele!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.