Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » Húsgombóc Leves

felvitel dátuma: 2012-01-25 21:06:48       mai nézettség: 2       nézettség: 2887
részletes recept
Húsgombóc Leves
Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez valók:

2 liter hideg víz,1 sárgarépa,1fehérrépa,fél karalábé,1 kis fej vöröshagyma,1evőkanál étolaj,1/2 kávéskanál ,1 kávéskanál étel ízesítő.

Húsgombóchoz:

30dkg darált sertés hús,1 tojás sárgja,5dkg trapista sajt reszelve,1/2 kávéskanál őrölt bors,1 teáskanál étel ízesítő.

Díszítéshez:

Szárított petrezselyem zöldje.

literes  lábos,v.fazék.:

Előkészületi idő: 80 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel.

Majd az olajon meg pároljuk,felengedjük a vízzelés a fűszereket is bele rakjuk.

Hosszú tűzön,félig puhára főzzük őket.Közbena gombócnak valót össze dolgozzuk,és dió nagyságú gombócokat formálunk belőlle,és bele engedjük a levesbe.

Készre főzzük,s ha megfőtt szárított petrezselyem zölddel díszitjük.

 

Külön leves betét nem kell bele!

Szakács:


Film link: http://www.husgombocleves.hu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*