Mentettem!
A fűszerek Toldi Fűszerterékekből:
Ezt a levest főleg akkor szoktam készíteni, amikor paradicsomos gombócot főzök, így veszek ki a húsból egy adagot és elkészítem a levest.
A répát, zöldséget megpucolom, felvágom és kevés zsíradékon, vagy oliván megpirítom, majd felöntöm vízzel, ízesítem fűszerekkel, belevágom a paprikát és amikor kicsit felforrt, lejjebb veszem a hőfokot és az összeállított húsgolyókat beledobálojm, készre főzöm.
A húsgombóc összeállítása: A darálthúst, a tojást, a fűszereket só,bors, ételízesítő, petrezselyem, tört paprika és pici szezámliszt kb. 1 teáskanálnyi, ezt jól összegyúrom, aztán golyókat formálok belőle.
Paleosoknak így jó, a nem paleosok főzhetnek tésztát bele levesbetétnek pluszba.
Feldobhatjuk egy kis paradicsompürével ha paradicsomos gombócot készítünk belőle.
Mentettem!
Gyakran készítem, amikor parigombócot készítek a családnak és gyors szedek ki hústa levesbe, aki nem paleozik az használhat hozzá kevés zsemlemorzsát vagy esetleg pici zsemlét leáztatva darabba minimálisan, szezámliszt helyett. Ez is kérdés volt valakitől.
Húsgombóc leves, imádooom...Holnap ezt fogok főzni. Ilyen hidegben tényleg jól esik egy finom meleg leves, ezért volt ma zöldséges szárnyasaprólék-leves szalonnával a lidlkonyha oldaláról. annyi jó desszert is van ott, meg főétel, meg saláta...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.