40 dkg darált hús
2 fej vöröshagyma
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál curry
1,25 dl fehérbor
1 húsleveskocka
2 evőkanál tejszín
A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, a tojásssal, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a sóval és a borssal, majd jól összedolgozzuk, és 3 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle.
Az olajat felforrósítjuk, és a húsgombócokat világosbarnára pirítjuk, beletesszük a lisztet és a curryt, 1,25dl vízzel és a borral felöntjük, elkeverjük és felfőzzük. A húsgombócokat megpároljuk, a húsleveskockát és a tejszínt hozzáadjuk és összeforraljuk.
Rizzsel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.