Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Húsgombóc curry-szószban

felvitel dátuma: 2014-12-16 15:28:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1112
részletes recept
Húsgombóc curry-szószban
Hozzávalók 3 személyre:

40 dkg darált hús

2 fej vöröshagyma

2 tojás

2 evőkanál zsemlemorzsa

2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld

1 teáskanál

1/2 teáskanál bors

2 evőkanál olaj

1 evőkanál liszt

2 evőkanál curry

1,25 dl fehérbor

1 húsleveskocka

2 evőkanál tejszín

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, a tojásssal, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a sóval és a borssal, majd jól összedolgozzuk, és 3 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle.

Az olajat felforrósítjuk, és a húsgombócokat világosbarnára pirítjuk, beletesszük a lisztet és a curryt, 1,25dl vízzel és a borral felöntjük, elkeverjük és felfőzzük. A húsgombócokat megpároljuk, a húsleveskockát és a tejszínt hozzáadjuk és összeforraljuk.

Rizzsel tálaljuk.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*