Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hungária szelet kicsit másként Anyukámtól

felvitel dátuma: 2016-02-18 17:23:48       mai nézettség: 1       nézettség: 4399
részletes recept
Hungária szelet kicsit másként Anyukámtól
Hozzávalók 6 személyre:

5 tojás

30 dkg kristálycukor

15 dkg liszt

10 dkg őrölt dió

½ cs  sütőpor

1 mokkáskanál szalalkáli

5 evőkanál víz

A krémhez:

10 dkg margarin

20 dkg cukor

5 dkg darált dió

2 evőkanál  rum

2 dl tej

3 evőkanál liszt

5dl hullala hab alap

A csokoládémázhoz:

10 dkg étcsokoládé

5 dkg vaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel.
Hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot.
A masszát kétfelé vesszük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk a tészta egyik felét.
A massza másik feléhez hozzáadjuk az őrölt diót, a szalalkálit, és a tepsi üres részeire rakjuk, így a tészta márványos lesz.
Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük.Kb 35 perc

A krémhez a tejben folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni.
A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal.
Hozzáadjuk a kihűlt péphez, és simára keverjük.
Külön felverjük a tejszínt mert ez fog a krémre kerülni . A mázhoz az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal.

Az összeállítás: a krémet rákenjük a kihűlt tésztára, erre rakjuk a  felvert tejszínt  és hideg helyre tesszük. Rálocsoljuk az olvasztott csokoládét, és a hűtőbe tesszük.
Amikor teljesen megdermedt, készre szeleteljük.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Csöpi Romsics 2016 február 18

A krém hozzávalói nem igazán teljes,pl.: tejet, lisztet, stb nem is említ!10

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2016 február 18

kedves Csöpi Romsics a hozzávalók melletti kis nyíllal lehet az oldalt lejjebb lapozni ,minden hozzávaló rendesen le van írva .

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2016 február 18

Iderakom még egyszer a hozzávalókat : 5 tojás 30 dkg kristálycukor 15 dkg liszt 10 dkg őrölt dió ½ cs sütőpor 1 mokkáskanál szalalkáli 5 evőkanál víz A krémhez: 10 dkg margarin 20 dkg cukor 5 dkg darált dió 2 evőkanál rum 2 dl tej 3 evőkanál liszt 5dl hullala hab alap A csokoládémázhoz: 10 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*