A krém hozzávalói nem igazán teljes,pl.: tejet, lisztet, stb nem is említ!10
5 tojás
30 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
10 dkg őrölt dió
½ cs sütőpor
1 mokkáskanál szalalkáli
5 evőkanál víz
A krémhez:
10 dkg margarin
20 dkg cukor
5 dkg darált dió
2 evőkanál rum
2 dl tej
3 evőkanál liszt
5dl hullala hab alap
A csokoládémázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel.
Hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot.
A masszát kétfelé vesszük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk a tészta egyik felét.
A massza másik feléhez hozzáadjuk az őrölt diót, a szalalkálit, és a tepsi üres részeire rakjuk, így a tészta márványos lesz.
Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük.Kb 35 perc
A krémhez a tejben folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni.
A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal.
Hozzáadjuk a kihűlt péphez, és simára keverjük.
Külön felverjük a tejszínt mert ez fog a krémre kerülni . A mázhoz az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal.
Az összeállítás: a krémet rákenjük a kihűlt tésztára, erre rakjuk a felvert tejszínt és hideg helyre tesszük. Rálocsoljuk az olvasztott csokoládét, és a hűtőbe tesszük.
Amikor teljesen megdermedt, készre szeleteljük.
A krém hozzávalói nem igazán teljes,pl.: tejet, lisztet, stb nem is említ!10
kedves Csöpi Romsics a hozzávalók melletti kis nyíllal lehet az oldalt lejjebb lapozni ,minden hozzávaló rendesen le van írva .
Iderakom még egyszer a hozzávalókat : 5 tojás 30 dkg kristálycukor 15 dkg liszt 10 dkg őrölt dió ½ cs sütőpor 1 mokkáskanál szalalkáli 5 evőkanál víz A krémhez: 10 dkg margarin 20 dkg cukor 5 dkg darált dió 2 evőkanál rum 2 dl tej 3 evőkanál liszt 5dl hullala hab alap A csokoládémázhoz: 10 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.