Az adag több napra elegendő , mivel gyorsan romlandó anyagot nem tartalmaz,hűtöben 1 hétig is tárolható.
200 g csicseriborsó (áztatás előtt szárazon mérve)
1citrom leve ,ízlés szerint
1-2gerezd fokhagyma
4 ek. pirított szezámmag (vagy tahini)
olívaolaj és víz 1:1 arányban (a kívánt sűrűségtől függően)
só
bors
kömény
Tahini
10 dkg szezámmag,
1 gerezd áttört fokhagyma
kevés só
2 ek olivaolajjal ízesítjük.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
A csicseriborsót egy éjszakára (vagy 12 órára) vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet és friss vízben feltesszük főni. Míg a borsó fő, elkészítjük a Tahinit.
10dkg szezámmagot száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve arany barnára pirítunk. Hagyjuk kihűlni, majd kávédarálóban ledaráljuk. Olajos masszát kapunk, amit 1 gerezd áttört fokhagymával, pici sóval, 1-2 evőkanál olíva olajjal ízesítünk. Annyi víz hozzáadásával – kanalanként-, míg krémes masszát nem kapunk.
.A kész borsónak eltávolítjuk a habját, leszűrjük, de nem öntjük ki a levét. avval potóljuk a hiányzó mennyiséget.Majd a többi hozzávalóval összeturmixoljuk Az olajat és a vizet folyamatosan adagoljuk hozzá, amíg el nem érjük a kívánt állagot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.