Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Humusz

felvitel dátuma: 2013-01-06 14:24:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1402
részletes recept
Humusz
Hozzávalók 12 személyre:

Az adag több napra elegendő , mivel gyorsan romlandó anyagot nem tartalmaz,hűtöben 1 hétig is tárolható.

200 g csicseriborsó (áztatás előtt szárazon mérve)
  1citrom leve ,ízlés szerint
  1-2gerezd fokhagyma
4 ek. pirított szezámmag (vagy tahini)
olívaolaj és víz 1:1 arányban (a kívánt sűrűségtől függően)

bors
kömény

Tahini

10 dkg szezámmag,

 1 gerezd áttört fokhagyma
 kevés só
 2 ek olivaolajjal ízesítjük.

A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

 

A csicseriborsót egy éjszakára (vagy 12 órára) vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet és friss vízben feltesszük főni. Míg a borsó , elkészítjük a Tahinit.

10dkg szezámmagot száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve arany barnára pirítunk. Hagyjuk kihűlni, majd kávédarálóban ledaráljuk. Olajos masszát kapunk, amit 1 gerezd áttört fokhagymával, pici sóval, 1-2 evőkanál olíva olajjal ízesítünk. Annyi víz hozzáadásávalkanalanként-, míg krémes masszát nem kapunk.

.A kész borsónak eltávolítjuk a habját, leszűrjük, de nem öntjük ki a levét. avval potóljuk a hiányzó mennyiséget.Majd  a többi hozzávalóval összeturmixoljuk  Az olajat és a vizet folyamatosan adagoljuk hozzá, amíg el nem érjük a kívánt állagot.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*