A tésztához:
3 tojás sárgája, 12dkg cukor,3 ek. olaj, 1ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé,3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet só,4 ek, liszt.
Krém: 3 tojás sárgája, 2.5 dl. Tej, 1 púpos ek.liszt.
(vagy 1 csomag vaníliás pudingpor és 2,5 dl tej)
10 dkg. margarin,5 ek porcukor
2 dl HULALA
A mázhoz: 5 dkg margarin,1 ek.kakaópor,1 ek. porcukor ,fél ek. tej
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal, beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a tésztába. Végül a tojások kemény habjával lassan összekeverjük, majd zsírozott lisztezett tepsiben tű próbáig sütjük. /egy közepes nagyságú tepsihez való/
Megfőzzük a krémet (v. a pudingot) és habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kettőt összevegyítjük, azután rásimitjuk a tésztára.
A 2 dl. tejszínt kemény habbá verjük (én Hulalát használtam) és rákenjük a krém tetejére,egy kis időre hűtőbe tesszük,majd elkészitjük a hullámokat.
5 dkg margarint,1 ek.kakaóport,1 ek. porcukrot,fél ek. tejet felmelegitjük. nem szabad forralni. ha kicsit hűlt, már nem meleg, ráfolyatjuk a tejszin tetejére, úgy jó, ha nem egyenletes. Villával kicsit kavarunk rajta, hogy a tejszín közé is kerüljön és kialakuljanak a hullámok.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.