Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » HULLÁMSZELET

felvitel dátuma: 2013-05-11 17:40:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1052
részletes recept
HULLÁMSZELET
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

 3 tojás sárgája12dkg cukor,3 ek. olaj, 1ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé,3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet ,4 ek, liszt

Krém: 3 tojás sárgája,  2.5 dl. Tej, 1 púpos ek.liszt.

(vagy 1 csomag vaníliás pudingpor és 2,5 dl tej

10 dkg. margarin,5 ek porcukor

2 dl HULALA

A mázhoz: 5 dkg margarin,1 ek.kakaópor,1 ek. porcukor ,fél ek. tej

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

 

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal,  beleöntjük a kávét,  a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a tésztába. Végül a tojások kemény habjával  lassan összekeverjük, majd zsírozott lisztezett tepsiben   próbáig sütjük.  /egy közepes nagyságú tepsihez való

 

Megfőzzük a krémet (v. a pudingot) és habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kettőt összevegyítjük, azután  rásimitjuk a tésztára.  

A 2 dl. tejszínt  kemény habbá verjük (én Hulalát használtam)  és rákenjük a krém tetejére,egy kis időre hűtőbe tesszük,majd elkészitjük a hullámokat.

5 dkg margarint,1 ek.kakaóport,1 ek. porcukrot,fél ek. tejet felmelegitjük. nem szabad forralni. ha kicsit hűlt,  már nem meleg,  ráfolyatjuk a tejszin tetejére, úgy , ha nem egyenletes. Villával kicsit kavarunk rajta, hogy a tejszín közé is kerüljön és kialakuljanak a hullámok

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*