4 db burgonya
só
A töltelékhez:maradék pörkölt
A mártáshoz:
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
Előkészítés:A burgonyákat alaposan megmossuk és sós vízben héjukban megfőzzük.A burgonyákat meghámozzuk hosszában ketté vágjuk és belsejüket kikaparjuk.A pörköltet kicsit megmelegítjük,leszűrjük.
Elkészítés:A húst ledaráljuk a burgonyából kikapart részekkel együtt.Ha szükséges ízesítünk rajta és a húst a burgonyákba töltjük.Tepsibe vagy jénaiba tesszük,tejfölt öntünk rá és sütőben 15-20 percig sütjük.A pörkölt szaftját felforraljuk/ha kell kevés vizet aunk hozzá/ és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.A töltött burgonyákat a paprikás mártással tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.