Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Hortobágyi töltött burgonya maradék pörköltből

felvitel dátuma: 2011-08-06 10:44:59       mai nézettség: 1       nézettség: 3803
részletes recept
Hortobágyi töltött burgonya maradék pörköltből
Hozzávalók 4 személyre:

4 db burgonya

A töltelékhez:maradék pörkölt

A mártáshoz:

2 dl tejföl

2 evőkanál liszt

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A burgonyákat alaposan megmossuk és sós vízben héjukban megfőzzük.A burgonyákat meghámozzuk hosszában ketté vágjuk és belsejüket kikaparjuk.A pörköltet kicsit megmelegítjük,leszűrjük.

Elkészítés:A húst ledaráljuk a burgonyából kikapart részekkel együtt.Ha szükséges ízesítünk rajta és a húst a burgonyákba töltjük.Tepsibe vagy jénaiba tesszük,tejfölt öntünk és sütőben 15-20 percig sütjük.A pörkölt szaftját felforraljuk/ha kell kevés vizet aunk hozzá/ és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.A töltött burgonyákat a paprikás mártással tálaljuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*