Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » HORTOBÁGYI PALACSINTA-AHOGY ÉN CSINÁLOM

felvitel dátuma: 2012-09-17 13:25:02       mai nézettség: 1       nézettség: 2030
részletes recept
HORTOBÁGYI PALACSINTA-AHOGY ÉN CSINÁLOM
Hozzávalók 6 személyre:
  • 20 db sós palacsinta
  • paprikás csirke kb. fél kg húsból
  • ami elhagyható, de én szeretek belerakni 1-2 szál répát, 1 maréknyi cukorborsót, 1 maréknyi kukoricát, esetleg kevés gombát
  • 1 kk majoránna
  • 1/2 kk Erős Pista
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nyers krumpli ( elhagyható )
  • 2,5 dl tejföl+liszt a sűrítéshez, kevés tejföl a díszítéshez
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1⁄2 csomag petrezselyemzöld
  • izlés szerint
  • őrölt bors
Előkészületi idő: 45 perc


Elkészítés:

Az eredeti hortobágyi palacsinta borjú paprikásból készül, de csirkéből-pulykából is van olyan finom! A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlyukú húsdarálón megdaráljuk. De ha időhiányban szenvedünk, megoldhatjuk úgy is, hogy apróa vágjuk a csirkemellet vagy combot és így elhagyható a darálás! Az eredeti receptben szintén nincs benne a sárgarépa, kukorica, gomba és a cukorborsó, de én szeretem ezzel is feltuningolni:), nekünk így vált be! A kész csibepaprikást tejföl+liszt keverékével besűrítjük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A szokásos módon kikeverjük a palacsintatésztát, csak sózzuk, reszelhetünk bele 1 nyers krumplit és fokhagymát+majoránnázzuk. A sűrű csibepörköltet a palacsintákba egyenletesen elosztjuk és feltekerjük hengeralakúra formára.
A dekorálása: tálaláskor erejétől megtisztított, szeletekre vágott csemege zöldpaprikával, paradicsommal és kevés tejföllel díszitjük. étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*