Imááááádom, johet minden nap!
A palacsintához:
25 dkg finom liszt
3 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
csipet só
étolaj
A pörkölthöz:
1 db kisebb csirke vagy
2 db csirkemell /csonttal /
2 db csirkecomb
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt kömény
1 db paprika
1 db paradicsom
1 ek.pirospaprika
só
étolaj
2 dl tejföl
2 ek finom liszt
A díszítéshez:
2 dl tejföl
petrezselyem zöld
Előkészítés: Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval. Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk. A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat. Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást. Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel,pirospaprikával vagy pár csepp piros zsírral a pörköltből.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Készíthetjük maradék pörköltből is!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.