Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Hortobágyi húsos palacsinta tartárral

felvitel dátuma: 2012-09-24 08:56:28       mai nézettség: 4       nézettség: 2867
részletes recept
Hortobágyi húsos palacsinta tartárral
Hozzávalók 4 személyre:

Palacsintához: 2 tojás, liszt, tej, csipet és cukor, szódavíz, kicsi olaj. Szokásos sűrűségre készíteni, kb. 15 db.

TöltelékhezPörkölt, elkészítve kb. 20 dkg. Megdarálom, 10 dkg.margarint és 1 dl. tejfelt keverek hozzá, az ízeket kissé erősítem: , bors kerül még bele.
Tartár: fele tejfel, fele majonéz, kevés cukor, mustár  és bors.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A palacsintát előre kisütöm.
A pörköltöt a szokásos módon készítemhagyma, fokhagyma, gondolatnyi őrölt kömény, piros paprika, , bors, lassú tűzön főzöm, kevés borral felöntöm.

A palacsintát kiterítem, a középső 2/3-ot megkenem a töltelékkel, két oldalát behajtom, feltekerem.
Liszt, tojás, prézlibe mártom, majd gyorsan átsütöm.
Még melegen tálalom a tartárral.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*