Palacsintához: 2 tojás, liszt, tej, csipet só és cukor, szódavíz, kicsi olaj. Szokásos sűrűségre készíteni, kb. 15 db.
Töltelékhez: Pörkölt, elkészítve kb. 20 dkg. Megdarálom, 10 dkg.margarint és 1 dl. tejfelt keverek hozzá, az ízeket kissé erősítem: só, bors kerül még bele.
Tartár: fele tejfel, fele majonéz, kevés cukor, mustár, só és bors.
A palacsintát előre kisütöm.
A pörköltöt a szokásos módon készítem: hagyma, fokhagyma, gondolatnyi őrölt kömény, piros paprika, só, bors, lassú tűzön főzöm, kevés borral felöntöm.
A palacsintát kiterítem, a középső 2/3-ot megkenem a töltelékkel, két oldalát behajtom, feltekerem.
Liszt, tojás, prézlibe mártom, majd gyorsan átsütöm.
Még melegen tálalom a tartárral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.