Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Hortobágyi húsos palacsinta rántva, tartármártássa

felvitel dátuma: 2011-06-26 18:20:44       mai nézettség: 2       nézettség: 4265
részletes recept
Hortobágyi húsos palacsinta rántva, tartármártássa
Hozzávalók 1 személyre:

1o dkg teljeskiörlésű tönkölybúzaliszt

2 teáskanál búzasikér

1 tojás

2 dl tej

0,5 dl szódavíz

csipet só

Töltelék:

maradék sülthús

2 db főtt tojás

2 kanál tejföl

bors

Panírozáshoz:

5 dkg liszt

2 db tojás

10 dkg szezámmagos zsemlemorzsa

2 dl olaj  a kisütéshez

Tartármártáshoz:

1 kis tubus majonéz

1/2 pohár tejföl

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A hozzávalókból palacsintát készítünk  /ebből nekem 5 db lett/

Amikor a palacsinta készen van megtöltjük a töltelékkel, henger alakura csavarjuk, két végét bedugjuk.

Liszt, tojás, zsemlemorzsa és forró olajban pirosra sütjük.

Tálaláskor tartármártással meglocsoljuk és sült krumplival vagy sült zöldséggel kínáljuk.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Anna 2011 július 3

Jutkám, ez is egy nagyszeru recept, mint valamennyi Toled! Van a fagyasztóban sult csirkemell, ami bizony eléggé száraz, úgyhogy ez a recepted is sikeres lesz nálunk. Koszike és várom a tobbit is!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*