Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 31 hétfő Árpád névnapja

Főoldal » Hortobágyi húsos palacsinta

felvitel dátuma: 2011-07-10 20:31:52       mai nézettség: 3       nézettség: 7369
részletes recept
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:

12 palacsinta

50 dkg pulyka darált hús

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1  paprika

1 paradicsom

1 ek pirospaprika

1 kis pohár tejföl (175 gr)

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Az eredeti hortobágyi palacsinta úgy készül, hogy csirkehúsból pörköltet főzünk, kicsontozzuk, lebőrözzük, felaprítjuk vagy ledaráljuk a húst.

Most nem teljesen az eredeti verzió szerint, hanem darált húsból készítettem el  a pörköltet és azt töltöttem a palacsintákba.

 Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat és 2 ek-nyi zsíradékon megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, felkarikázott paprikát, negyedelt paradicsomot. Sózom, borsozom, fehéredésig pirítom, majd a tűzről lehúzva hozzákeverem a törött paprikát, felöntöm vízzel (annyival, hogy ellepje) és addig főzöm, míg a hús megpuhul. Ügyeljünk, hogy szaftja maradjon.

Közben kisütöm a palacsintákat az alaprecept alapján, csak cukrot nem teszek a tésztába. Talán egy kicsit vastagabbra sütöm, így lesz 12 db palacsinta.

A palacsinta alapreceptje gasztroblogombanhttp://receptek-liza.blogspot.com/search/label/Palacsintat%C3%A9szta%20alapreceptje

Ha kész a pörkölt a húst szűrőlapáttal kiszedem, a szafthoz hozzákeverem a tejfölt és összeforralom (ha nagyon híg a leve akkor a tejfölhöz 1-2 ek lisztet is keverek).
A kiszedett húshoz annyi szaftot adok, hogy kenhető legyen.

A húsmasszát a palacsintákba töltöm úgy, hogy amikor a tölteléket beleraktam kissé behajtom a palacsinta szembelevő két oldalát, majd alulról szorosan feltekerem.

Mivel ez az étel melegen a legfinomabb, ezért hőállótálba sorakoztatom, a megmaradt szaftot ráöntöm és fogyasztás előtt a sütőben összeforrósítom.  Tejföllel és zöldpetrezselyemmel díszítve tálalom.
Arra ügyeljünk, hogyha nem marad elég szaftunk csak tálalásnál öntsük a palacsintákra (különben melegítés közben mind beszívja)!

 Jó sok mártással finom!!

Szakács: Liza


Film link: http://receptek-liza.blogspot.com/2010/06/hortobagyi-husos-palacsinta.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Rena 2011 szeptember 2

Gusztusos nagyon! Biztos fini is .-)

0/10 Liza 2011 szeptember 11

Rena köszönöm szépen, mi nagyon szeretjük!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*