Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Hortobágyi húsos palacsinta

felvitel dátuma: 2011-03-18 16:51:58       mai nézettség: 1       nézettség: 8933
részletes recept
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:

8-10 sós palacsinta

maradék pörkölt

gomba

tejföl

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Bármilyen maradék pörköltől  - amit már nem akar a család megenni - nagyon finom egytál ételet lehet gyorsan készíteni.

A húst kicsontozom  a megpárolt gombát, és  tejfölt  keverek hozá. Összeforralom és a sós palacsintákba töltöm, úgy hogy a két végét tasak formára behajtogatom.

Egy kivajazott tűzálló tálba fektetem és a megmaradt szatot szintén tejföllel dúsítom és a palacsintákra öntöm.

Irány a sütő és kb. 20-25 perc alatt 180 fokon, légkeveréssel,  megsütöm.

Tulajdonképpen ez előételnek számít, de szerintem  nagyon laktató vacsorára egytál ételnek.
 

Szakács: rozalindaa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

6/10 Hajni 2012 január 14

Nagyon gusztusos és finom. Én eddig gomba nélkül készítettem és a pörit ledaráltam. Úgy is isteni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*