Hozzávalók a palacsinta tésztához:
15 dkg liszt
1 dl szódavíz
3 dl tej
1 tojás
2-3 evőkanál étolaj
1 csipet só
A töltelékhez:
50 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 fehér paprika
1 paradicsom
1 tk pirospaprika
330 gramm tejföl
Pörköltet készítek a darált húsból.
Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat és 2 ek. olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a darált húst, felkarikázott paprikát, negyedelt paradicsomot.
Sózom, borsozom, fehéredésig pirítom, majd a tűzről lehúzva hozzákeverem az őrölt paprikát, felöntöm vízzel (annyival, hogy ellepje) és addig főzöm, míg a hús megpuhul.
Ügyeljünk, hogy jó bő szaftja maradjon.
Közben kisütök 12 db sós palacsintát.
A lisztet, a tojást, a sót és a tejet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a szódát és az étolajat.
Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, ha kell pici olajon.
Ez a mennyiség az alap, 10-12 db lesz belőle.
Ha kész a pörkölt a húst szűrőlapáttal kiszedem, a szafthoz hozzákeverem a tejfölt és összeforralom (ha nagyon híg a leve akkor a tejfölhöz 1-2 ek lisztet is keverek).
A kiszedett húshoz annyi szaftot adok, hogy kenhető legyen.
A húsmasszát a palacsintákba töltöm úgy, hogy amikor a tölteléket beleraktam kissé behajtom a palacsinta szembelevő két oldalát, majd alulról jó szorosan feltekerem.
Arra ügyeljünk, hogyha nem marad elég szaftunk csak tálalásnál öntsük a palacsintákra (különben melegítés közben mind beszívja)!
Jó sok mártással finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.