Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Hordós savanyúság

felvitel dátuma: 2011-02-22 22:43:08       mai nézettség: 1       nézettség: 6286
részletes recept
Hordós savanyúság
Hozzávalók 1 személyre:

5 l víz

1.25 l 10%-os ételecet

75 dkg cukor

15 dkg konyhasó

5 mokkás kanál borkén por

1 tasak szemes bors

1 tasak mustármag

1 tasak köménymag

1 tasak babérlevél

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

A hozzávalókat hordóba öntjük jól elkeverjük, 1 napig érleljük, majd a megtisztitott uborkát karfiolt kisdinnyét

paprikát zöld paradicsomot beletesszük .

Műanyag ráccsal lenyomjuk s kb 3-4 nap után már

fogyasztható a savanyúság.

Folyamatosan akár naponta lehet utántölteni a kertben

érő uborkával stb-vel.

Ahány literes a hordó annak fele legyen az alaplé.

Új műanyag hordó kellemetlen illatát meg tudjuk szüntetni ha egy napra meleg vizet és 1 tasak citromsavat öntünk bele.

Szakács: garden


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 dalma 2011 március 22

Ez nagyon jó.

10/10 Julianna 2011 április 1

Nagyon finom és nagyon hamar elkészül, én mindig igy rakom el az uborkát.

10/10 Livia 2011 május 15

Ezt én is szoktam késziteni nagyon finom!

0/10 Anna 2011 július 30

Finom és egyszeru, koszi!

7/10 mamoka 2011 szeptember 7

köszi a receptet az idén már én elkészítettem a levet, jövőre megpróbálom így is.

0/10 peszeki marikaszeretném 2015 augusztus 19

SZertném kérdezni ezt télire is lehet késziteni

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*