Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Hordós savanyúság

felvitel dátuma: 2013-08-10 19:41:26       mai nézettség: 1       nézettség: 4989
részletes recept
Hordós savanyúság
Hozzávalók 1 személyre:

30 literhez

3 liter 10%-os ecet,

12 liter víz,

2 kg kr.cukor,

40 dkg ,

6 dkg borkénpor,

1 csm. mustármag,

1 csm. egészbors,

1/2 csm. koriandermag,

6-7 db babérlevél,

1 csokor öreg kapor,

1 nagyobb szál torma,

Kb. 10 kg uborka,

5 kg almapaprika.

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

12 liter HIDEGvízben  elkeverjük (feloldjuk) a cukrot, és a sót. Ezután belekeverjük  a többi  hozzávalót. A legvégén adjuk hozzá a borkénport, és gyorsan fedjük le! Így hagyjuk egy fél órát állni.

Közben alaposan megmossuk az uborkát és a paprikát. ( vagy éppen amit bele rakunk)

Ha az ecetes már állt egy fél órát, beletehetjük az uborkát. Teljesen ne zárjuk le, mert 2-3 napig, naponta meg kell keverni. Ezután lezárhatjuk, és később is tehetünk hozzá bármit amit szeretnénk. (zöldparadicsom, karfiol, dinnye, paprika stb..)

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 patáj zolánné 2018 február 21

mi csak paprikával csináltuk,úgy is meg így is nagyon finom lett.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*