Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Homoktorta

felvitel dátuma: 2012-09-01 16:26:43       mai nézettség: 1       nézettség: 2334
részletes recept
Homoktorta
Hozzávalók 4 személyre:
  • 5 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 13 dkg kristálycukor
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 14 dkg vaj
  • 14 dkg liszt (lehet grízes liszt is)
  • 25-30 dkg sárgabarack íz
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral a Mesterszakács Habüstben gőz felett habosra verjük a Mesterfogás Habverővel.

A gőzről levéve addig keverjük, amíg sűrű és hadszerű nem lesz.

Ekkor hozzáadjuk a citrom héját, a lisztet és a meglangyosított vajat, majd a jól kikeverjük a tésztánkat.

Tovább keverjük.

A masszát kivajazott, lisztezett Virág Formájú Szilikon Tortaformába töltjük a Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével és közepesen forró sütőben megsütjük.

A kisült tortát kettő vagy három részre vágjuk, megkenjük barackízzel és a tetejére porcukrot szórunk.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware Termékek:

  • Mesterszakács Habüst
  • Virág Formájú Szilikon Tortaforma (akinek nincs a Szilikon Hercegnőben is sütheti)
  • Mesterfogás Habverő
  • Mesterfogás Habverő
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*