Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Hólabdatorta

felvitel dátuma: 2024-08-17 18:32:05       mai nézettség: 1       nézettség: 306
részletes recept
Hólabdatorta
Hozzávalók 12 személyre:

300 dkg liszt
35 dkg porcukor
10dkg vaj
9 db tojás
1 ek kakaópor
1 cs vaníliáscukor
1 cs sütőpor
3 dl tej
6 dkg kókuszreszelék

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

8 Tojássárgáját habosre keverünk 35 dkg porcukorral, apránként hozzáadunk 7 ek forró vizet, majd a kakaót, sütőport, kanalanként 25 dkg lisztet, összedolgozzuk, végül nagyon óvatosan, hogy össze ne törjön, a 8 felvert tojásfehérjét.
Kivajazunk, lisztezünk egy 24 cm-es tortaformát és előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával, hogy megsült-e. A formában hagyjuk kihűlni.
Krém:
10 dkg vajat, 8 dkg porcukorral habosra keverünk.
5 dkg lisztet, 2 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és 1 egész tojást simára keverünk 3 dl tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük., ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz.
és habosra keverjük.
A kihűlt tortalapot 3 karikára vágjuk, a krémet 3 felé tesszük, minden lapot megkenünk a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele, majd kókuszreszelékkel megszórjuk az oldalát és a tetejét is.
Ha szeretnénk díszíteni, akkor nem szórjuk le a tetejét, hanem fondant bevonóval díszíthetjük tetszés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat 

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*