300 dkg liszt
35 dkg porcukor
10dkg vaj
9 db tojás
1 ek kakaópor
1 cs vaníliáscukor
1 cs sütőpor
3 dl tej
6 dkg kókuszreszelék
8 Tojássárgáját habosre keverünk 35 dkg porcukorral, apránként hozzáadunk 7 ek forró vizet, majd a kakaót, sütőport, kanalanként 25 dkg lisztet, összedolgozzuk, végül nagyon óvatosan, hogy össze ne törjön, a 8 felvert tojásfehérjét.
Kivajazunk, lisztezünk egy 24 cm-es tortaformát és előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával, hogy megsült-e. A formában hagyjuk kihűlni.
Krém:
10 dkg vajat, 8 dkg porcukorral habosra keverünk.
5 dkg lisztet, 2 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és 1 egész tojást simára keverünk 3 dl tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük., ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz.
és habosra keverjük.
A kihűlt tortalapot 3 karikára vágjuk, a krémet 3 felé tesszük, minden lapot megkenünk a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele, majd kókuszreszelékkel megszórjuk az oldalát és a tetejét is.
Ha szeretnénk díszíteni, akkor nem szórjuk le a tetejét, hanem fondant bevonóval díszíthetjük tetszés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.