Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Hólabda torta

felvitel dátuma: 2011-06-29 13:20:08       mai nézettség: 2       nézettség: 2289
részletes recept
Hólabda torta
Hozzávalók 12 személyre:

8 tojás sárgája, 40 dkg porcukor, 8 evőkanál meleg víz, 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 8 tojás habja.

Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor + főzött krém.

         (főzött krém:  4dl tejet + 4 evőkanál lisztet, + 4 evőkanál kristálycukrot sűrűre főzni).

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

  A hozzávalókat sütőpapírral kibélelt 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük. Majd előmelegített sütőben  200 fokon kb.35. percig sütjük. (30 perc után papírt rakunk a tetejére, hogy ne égjen meg, tűpróbával megnézzük, hogy átsült-e!).

Ha megsült, akkor az aljáról levesszük a sütőpapírt.  Ezután vízszintesen 3 részre szeljük.

Elkészítjük a krémet, elfelezzük, és az egyik felébe 15 dkg darált diót keverünk.

Az alsó lapra rákenem a diós krémet, rá a másik lapot teszem, arra a fehér krémet, majd a 3. lapot teszem.

Egy kevés krémet hagyok a fehér krémből, mellyel körbekenem oldalt a tortát, és rákenek kókuszreszeléket. A torta tetejére pedig csoki mázat öntök. Berakom a hűtőbe pár órára. (Másnap még jobb szeletelni.) Ezen a képen én ostyalapot használtam mert születésnapra készült a kisfiamnak.

Szakács: bernike81


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*