Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Hólabda

felvitel dátuma: 2012-01-06 11:30:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1986
részletes recept
Hólabda
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

8db tojás25dkg liszt35dkg porcukor, 1ek kakakópor, 1cs sütőpor, 7ek forróvíz, csipet .

Krémhez:

5dkg liszt, 4dl tej, 20dkg margarin, 20dkg porcukor, 1cs vaníliacukor

Máz:

1 tortabevonó, 2ek olaj

kókuszreszelék

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Tészta:

8 tojássárgáját habosra keverünk 35dkg porcukorral, apránként hozzáadunk 7ek melegvizet, a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Majd óvatosan beleforgatjuk a 8 tojás kemény habbá vert fehérjét. A masszát felezzük és két tepsiben megsütjük, 180fokon 25-30percig.

Töltelék:

A vajat a porcukorral, a vaníliáscukorral kikeverjük. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és lassú tűzön besűrítjük. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a vajas krémmel.

 

A tésztalapokból karikákat szúrunk ki, középen kettévágjuk. Megkenjük a krémmel és kettőt-kettőt egymásra illesztünk. Oldalát is megkenjük, és kókuszreszelékben megforgajuk. Tetejére olvasztott csokimázat csurgatunk.

Nagyon mutatós, azonnal fogyasztható sütemény!

Szakács: mariah54


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*