Nagyon koszi, én csak diósan ismertem, de az idén mákos is lesz.
40 dkg liszt
1 margarin
3 kanál cukor
1 sütőpor
20dkg porcukor
4 tojás
15dkg darált mák,15dkg darált dió
lekvár
40 dkg lisztet elkeverünk 1 sütőporral,3 evőkanál cukorral.
Bele morzsolunk 1 margarint és a 4 tojás sárgáját!!
Ezeket jó alaposan öszegyúrjuk!2-3milliméter vastagságra kinyújtjuk,és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk!
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük a 20dkg porcukorral.
Elfelezzük egyik felébe darált mákot,másikba dió keverünk!!A korongok tetejére halmokat teszünk belőle!!
Előmelegített sütőben világosra sütjük!
Teljes hülés után a korongok alját lekvárral megkenjük,és kettőt össze ragasztunk.
Vaníliás porcukorba meghempergetjük!
Jól zárható fém dobozban sokáig eltartható!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.