Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Hólabda

felvitel dátuma: 2011-12-01 15:52:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1130
részletes recept
Hólabda
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg liszt

1 margarin

3 kanál cukor

1 sütőpor

20dkg porcukor

4 tojás

15dkg darált mák,15dkg darált dió

lekvár

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

40 dkg lisztet elkeverünk 1 sütőporral,3 evőkanál cukorral.

Bele morzsolunk 1 margarint és a 4 tojás sárgáját!!

Ezeket alaposan öszegyúrjuk!2-3milliméter vastagságra kinyújtjuk,és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk!

A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük a 20dkg porcukorral.

Elfelezzük egyik felébe darált mákot,másikba dió keverünk!!A korongok tetejére halmokat teszünk belőle!!

Előmelegített sütőben világosra sütjük!

Teljes hülés után a korongok alját lekvárral megkenjük,és kettőt össze ragasztunk.

Vaníliás porcukorba meghempergetjük!

Jól zárható fém dobozban sokáig eltartható!!

Szakács: Erdy


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 december 1

Nagyon koszi, én csak diósan ismertem, de az idén mákos is lesz.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*