Hókocka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
24 dkg liszt,
5 dkg margarin,
1 egész tojás,
3 evőkanál porcukor,
fél doboz szalagálé 3 evőkanál langyos tejben megfuttatva.
Krém:
3 dl tej
3 ek. cukor
2 vaníliás cukor
3 ek. liszt
23 dkg porcukor
15 dkg vaj

*

Elkészítés:

Egy kis Konyhaművész Tálkában felfuttatjuk a szalagálét, 3 ek langyos tejben.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a TW Duplafalú Kelesztőben, 3 cipóra osztjuk. A Gyúrólapon a Nyújtó segítségével nagyon vékonyra nyújtjuk, tepsi hátán vagy Szilikon Sütőlapon megsütjük. (én most tepsi hátán sütöttem, mert foglaltak voltak a Szilikon Sütőlapjaim)
A krémhez 3 dl tejet, 3 kanál cukorral, 2 vaníliás cukor, 3 kanál liszttel sűrű péppé főzzük a Mirage 2,5 l-es főző Edényünkben. Mikor teljesen kihűlt hozzáadunk 23 dkg porcukrot, 15 dkg vajat vagy margarint, amit előzőleg habosra keverünk a Konyhaművész Pro Tálban.
A lapokat megtöltjük, porcukrozzuk. Másnap szeletelhető.
Javasolt Tupperware Termékek:
Konyhaművész Tálka
TW Duplafalú Ablakos Kelesztő
Gyúrólap
Nyújtó
Szilikon Sütőlapok vagy Tepsi
Mirage 2,5l –es Főzőedény
Konyhaművész Pro Tál
Mesterfogás Szilikon Keverő
TW Digitális Konyhamérleg
TW Vajtartó
Új Hullám tálak a hozzávalók kiméréséhez
Új Hullám Porcukorszóró vagy Konyhaművész Univerzális Szóró
TW Sajtkés a sütemény szeleteléséhez

Hókocka