Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Hókocka

felvitel dátuma: 2011-12-27 17:58:52       mai nézettség: 1       nézettség: 3212
részletes recept
Hókocka
Hozzávalók 8 személyre:

Tészta:

  • 24 dkg liszt,
  • 5 dkg margarin,
  • 1 egész tojás,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • fél doboz szalagálé 3 evőkanál langyos tejben megfuttatva.

 

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 3 ek. liszt
  • 23 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Egy kis Konyhaművész Tálkában felfuttatjuk a szalagálét, 3 ek langyos tejben.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a TW Duplafalú Kelesztőben, 3 cipóra osztjuk. A Gyúrólapon a Nyújtó segítségével nagyon vékonyra nyújtjuk, tepsi hátán vagy Szilikon Sütőlapon megsütjük. (én most tepsi hátán sütöttem, mert foglaltak voltak a Szilikon Sütőlapjaim)

A krémhez 3 dl tejet, 3 kanál cukorral, 2 vaníliás cukor, 3 kanál liszttel sűrű péppé főzzük a Mirage 2,5 l-es főző Edényünkben. Mikor teljesen kihűlt hozzáadunk 23 dkg porcukrot, 15 dkg vajat vagy margarint, amit előzőleg habosra keverünk a Konyhaművész Pro Tálban.

A lapokat megtöltjük, porcukrozzuk. Másnap szeletelhető.

Javasolt Tupperware Termékek:

  • Konyhaművész Tálka
  • TW Duplafalú Ablakos Kelesztő
  • Gyúrólap
  • Nyújtó
  • Szilikon Sütőlapok vagy Tepsi
  • Mirage 2,5l –es Főzőedény
  • Konyhaművész Pro Tál
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
  • TW Digitális Konyhamérleg
  • TW Vajtartó
  • Új Hullám tálak a hozzávalók kiméréséhez
  • Új Hullám Porcukorszóró vagy Konyhaművész Univerzális Szóró
  • TW Sajtkés a sütemény szeleteléséhez
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 nemeth-ek 2011 december 27

Nagyon mutatós , és biztosan nagyon finom is! Ki fogom próbálni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*