400 gr sült tök massza
2 leveskockából készített 1 l húsleves
5 evőkanál szójamártás
1 evőkanál ecet
1 evőkanál cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
zöldpetrezselyem
1 dl tejszín
A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütöm. Mikor a tök egy kicsit kihűlt, egy kanállal a héjából a masszát kikaparom, villával áttöröm.
A vajat felolvasztom, ebben pirítom meg a lisztet, erre öntöm a szójamártást, majd a 1 liternyi húslevest, közben kevergetem, felforralom, belehelyezem a tököt, a cukrot, az ecetet.
Bot mixerrel az egészet simára mixelem, újra felforralom, és kész. Mélyebb tálkákban tálalom. Tejszínnel és zöldpetrezselyemmel ízesítem. A japánok mindenhez rizst esznek. Én sima kenyeret ajánlok ehhez a leveshez. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.