Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Hokkaido tökleves ( japán)

felvitel dátuma: 2011-10-18 16:43:13       mai nézettség: 3       nézettség: 4159
részletes recept
Hokkaido tökleves ( japán)
Hozzávalók 4 személyre:

400 gr sült tök massza
2 leveskockából készített  1 l húsleves
5 evőkanál szójamártás
1 evőkanál ecet
1 evőkanál cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
zöldpetrezselyem
1 dl tejszín
 

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütömMikor a tök egy kicsit kihűlt, egy kanállal a héjából a masszát kikaparom, villával áttöröm.
A vajat felolvasztom, ebben pirítom meg a lisztet, erre öntöm a szójamártást, majd a 1 liternyi húslevest, közben kevergetem, felforralom, belehelyezem a tököt, a cukrot, az ecetet.
Bot mixerrel az egészet simára mixelem, újra felforralom, és kész. Mélyebb tálkákban tálalom. Tejszínnel és zöldpetrezselyemmel ízesítem. A japánok mindenhez rizst esznek. Én sima kenyeret ajánlok ehhez a leveshez. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*