Nagyon helyeskék, mentettem!
25 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
1 1/2 tejföl,
csipet só,
kevés porcukor,
megforgatni vaniliás porcukor.
Tölteléknek:
dió,
mák,
lekvár
A zsírt keverjük ki géppel 10-15 percig, majd morzsoljuk bele az élesztőt.
Adjuk hozzá a lisztet, a tejfölt, csipet sót és egy kevés porcukrot.
Gyúrjuk sima tésztává és egy éjszakára tegyük be a hűtőbe!
Másnap vékonyra kinyújtjuk (Én négy részre osztottam a tésztát)
Darált diót elkeverünk egy vaniliás cukorral és egy pici tejjel hogy összeáljon!
Korongokat szaggattam pohárral és mivel nem volt kedvem most kifliket formázni csak ketté hajtottam!
Egy részbe tettem saját főzésű szilvalekvárt is!
Lehet még mákkal tölteni vagy amit szeret a család!
A tepsibe tettem sütőpapírt!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.