Tésztához:
Töltelék:
Forgatáshoz:
A tésztához a lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a sóval, vaníliás cukorral és a tejföllel rugalmas tésztává összegyúrjuk. Kb. 15 percig pihentetjük.
Kettéosztjuk – könnyebben dolgozhatunk vele –, lisztezett deszkán 1 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Nagy pogácsaszaggatóval/7 cm átmérőjű pohárral korongokat szaggatunk belőle. Alsó részükre 1 mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakra formázzuk.
Kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra/tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig – világosra – sütjük.
A még meleg kifliket vaníliás porcukorba forgatjuk.
Jól záródó dobozban 1-2 hétig remekül eltartható.
Megjegyzés: Tölthető mákkal, dióval, gesztenyével.
(Recept változat)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.