A húst leszedjük a csontról, és apró darabokra vagdaljuk. A sárgarépát is felkarikázzuk vagy kockázzuk.
A borsót, kukoricát én most konzervet használtam. Leöntöttem róluk a lét.
Egy TW Keverőtálba bele tettem mindent, összekevertem.
A hűtőben volt a Krémkiöntőben maradék tartármártásom, amit anno csemege uborkával és snidlinggel ízesítettem.
Az uborkát és a snidlinget a TurbóAprítóban jó apróra vágtam, és úgy kevertem anno hozzá a tartárhoz, amihez természetesen a majonézt is házilag készítettem el a Konyhai Mindenttudóban. Ennek receptjét a végén leírom majd.
A tojásokat jó keményre megfőztem az 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Megpucoltam és egyben hagytam.
A Desszertes Gyűrűt vékonyan kiolajoztam.
A húslevest felforraltam egy másik 1l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Levettem a tűzhelyről és a Nagy Fűszeres szóró részével a zselatint szép lassan a forró levesbe kevertem a Mesterfogás Habverővel.
A zselatinos levest a tálban levő keverékhez öntöttem. Jól eldolgoztam a hozzávalókkal.
A Desszertes Gyűrűbe egy réteg keveréket tettem, óvatosan a munkalaphoz ütögettem a formát, hogy egyenletesen, levegő buborékok nélkül eligazodjon a masszám. Sorban ráhelyeztem az egész tojásokat, kicsit belenyomva a masszába.
Ráhalmoztam a maradék masszát, közben többször óvatosan a munkalaphoz ütögettem a formát és kezemmel az oldalát is, megütögettem, hogy mindenhova eljusson a massza.
Miután megtelt a forma, lezártam a Desszertes Gyűrűt a tetejével és a hűtőbe tettem pihenni.
Pár óra múlva kiborítható, szeletelhető lesz, de jobb, ha akár egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk kötni.
Tálaláskor tálcára borítjuk, a Mesterfogás Tortalapáttal szépen tudjuk szeletelni. Kínálhatjuk sült húsok mellé, vagy friss UltraProban készült kenyérrel, de akár magában is fogyasztható.
Húsvétkor hidegtálakra szervírozhatjuk.
Majonéz
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az olaj kivételével a hozzávalókat beletesszük a Konyhai Mindenttudóba, amibe előzőleg a keverőlapátot helyeztük bele.
Jól kikeverjük. Ráhelyezzük a tölcsért a Konyhai Mindenttudóra és folyamatos keverés közben, hozzáadagoljuk az olajat. Szép simára keverjük.
Harmónia Krémkiöntőkben a hűtőben tároljuk.
Később ízlés szerint készíthetünk tejföl és friss fűszerek hozzáadásával finom tartármártásokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.