Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Gyümölcs ételek receptek » HIDEG PISKÓTÁS ALMATORTA

felvitel dátuma: 2012-08-11 09:51:15       mai nézettség: 1       nézettség: 3478
részletes recept
HIDEG PISKÓTÁS ALMATORTA
Hozzávalók 8 személyre:

2 zacskó babapiskóta, kb.3/4 kg szaftos alma, 2 csomag vanília cukor, 1 kk fahéjas cukor, kristály cukor ízlés szerint, 2 doboz tejföl, 2 kk kakaópor, 1/2 tábla főzőcsoki, pingáláshoz DR. Oetker toll és marcipán dekor szívek

Előkészületi idő: 35 perc


Elkészítés:

Tepsi vagy üvegtál alját kibéleltem ezüst papírral, kiraktam szorosan babapiskótával, majd raktam fölé a lereszelt almából, amelyet összekevertem cukorral és pici fahéjjal. Fölé újabb piskótaréteg került és az egyik tejföl, amit előzőleg összekevertem vaníliacukorral. Újabb piskótaréteg jön és a cukros-fahéjas reszelt alma másik fele, majd megint piskóta és a tejföl+vaníliacukor+ kakaópor keveréke, végül piskótával zárjuk a sort, amelyet olvasztott csokival locsoltam le és Dr. Oetker tollal írtam rá.Hamar meg van, 1 éjjelt kell csupán állnia a hűtőben, hogy a piskóta megpuhuljon, aztán szeletelhető!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

3/10 Éva 2013 október 14

Jó a recept,de én az almát megpárolnám,mielőtt a piskótára teszem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*