Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Hideg meggyleves

felvitel dátuma: 2011-08-27 11:38:13       mai nézettség: 1       nézettség: 2223
részletes recept
Hideg meggyleves
Hozzávalók 4 személyre:

1 ü magozott meggybefőtt /idényben friss meggy kimagozva/

1 db citrom

8-10 db szegfűszeg

1 db fahéj rúd vagy őrölt fahéj

20 dkg cukor

1 dl tejföl

2 evőkanál liszt

csipet

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A meggybefőttet leszűrjük.A citromot felkarikázzuk.

Elkészítés:A meggylét annyi vízzel kipótolva amennyi levest szeretnénk egy fazékban feltesszük forrni.Beletesszük a citromot,csipet sót.A fahéjat és a szegfűszeget teatojásba tettem így raktam a levesbe.A tejfölt kikeverjük a liszttel,szedünk a forró levesből /hőkiegyenlítés/és csomómentesre keverjük.Behabarjuk a levest,beletesszük a meggyet és hagyjuk kiforrni majd a cukorral beízesítjük.A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*