1 ü magozott meggybefőtt /idényben friss meggy kimagozva/
1 db citrom
8-10 db szegfűszeg
1 db fahéj rúd vagy őrölt fahéj
20 dkg cukor
1 dl tejföl
2 evőkanál liszt
csipet só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A meggybefőttet leszűrjük.A citromot felkarikázzuk.
Elkészítés:A meggylét annyi vízzel kipótolva amennyi levest szeretnénk egy fazékban feltesszük forrni.Beletesszük a citromot,csipet sót.A fahéjat és a szegfűszeget teatojásba tettem így raktam a levesbe.A tejfölt kikeverjük a liszttel,szedünk rá a forró levesből /hőkiegyenlítés/és csomómentesre keverjük.Behabarjuk a levest,beletesszük a meggyet és hagyjuk kiforrni majd a cukorral beízesítjük.A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.