50 dkg libaháj
35-50 dkg libamáj
3-4 fej hagyma,2 fej fokhagyma,1 evőkanál fekete bors,izlés szerint só,
A libamájhoz áztatásra annyi tej ,hogy ellepje!
A májat 1 éjszakára tejben áztatom.a libahájat kockára vágom majd zsirjára kisütöm,tetejéről a tepertőt leszedem.
A kisütött forró zsírba a cikkekre vágott hagymát,egész borsot,fokhagymát és izlés szerinti sót majd a tejből kiemelt libamájat teszem.
Fedővel letakarva,takaréklángon 40-45 perc alatt megsütöm.A májat kiemelem egy tányérra és a zsirt még kevés ideig sütöm ,hogy szép átlátszó legyen.
A májat vékony szeletekre vágva mélyebb tálba rakom majd erre a leszürt zsíradékot öntöm.
Hütőszekrényben megdermesztem .
Pirított kenyérrel ,salátával esetleg a melette sült hagymával,fokhagymával tálalom.
Díszíthetem gyümölcskompóttal,lisztbe forgatott sült hagymával és aszalt szilvával hidegtálként!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.