Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Hideg libamáj!!!

felvitel dátuma: 2012-12-19 12:52:38       mai nézettség: 1       nézettség: 3960
részletes recept
Hideg libamáj!!!
Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg libaháj

35-50 dkg libamáj

3-4 fej hagyma,2 fej fokhagyma,1 evőkanál  fekete bors,izlés szerint ,

A libamájhoz áztatásra annyi tej ,hogy ellepje!

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A májat 1 éjszakára tejben áztatom.a libahájat kockára vágom majd zsirjára kisütöm,tetejéről a tepertőt leszedem.

A kisütött forró zsírba a cikkekre vágott hagymát,egész borsot,fokhagymát és izlés szerinti sót majd a tejből kiemelt libamájat teszem.

Fedővel letakarva,takaréklángon 40-45 perc alatt megsütöm.A májat kiemelem egy tányérra és a zsirt még kevés ideig sütöm ,hogy szép átlátszó legyen.

A májat vékony szeletekre vágva mélyebb tálba rakom majd erre a leszürt zsíradékot öntöm.

Hütőszekrényben megdermesztem .

Pirított kenyérrel ,salátával esetleg a melette sült  hagymával,fokhagymával tálalom.

Díszíthetem gyümölcskompóttal,lisztbe forgatott sült hagymával és aszalt szilvával hidegtálként!!

Szakács: mogyiné


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*