Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Hideg eperkrémleves

felvitel dátuma: 2014-05-06 16:33:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1582
részletes recept
Hideg eperkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg eper

1 citrom

2 dl száraz fehér bor

1 evőkanál vaj

4 dl tej

2 dl tejszín

10 dkg kristálycukor

1 evőkanál liszt

1/2 csomag vaníliás cukor

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tejet felforraljuk és kis darabkákban hozzáadjuk a vajjal összegyúrt lisztet, 5 perc forralás után lehűtjük.

Az epret megtisztítjuk, megmossuk, 1/3 részét félretesszük, és a többit becukrozzuk és fél óráig állni hagyjuk.

A besűrített tejet a lecukrozott eperrel, a kioldott gyümölccslével, citromléval, fehér borral, 1 dl tejszínnel, vaníliás cukorral összeturmixoljuk.

Egészen finom szűrőn átszűrjük, hogy ne kerüljenek az eper magvai a levesbe. Tálalás előtt alaposan lehűtjük, tetejét a félretett eperszemekkel és a tejszínnel díszitjük.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*