30 dkg eper
1 citrom
2 dl száraz fehér bor
1 evőkanál vaj
4 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál liszt
1/2 csomag vaníliás cukor
A tejet felforraljuk és kis darabkákban hozzáadjuk a vajjal összegyúrt lisztet, 5 perc forralás után lehűtjük.
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, 1/3 részét félretesszük, és a többit becukrozzuk és fél óráig állni hagyjuk.
A besűrített tejet a lecukrozott eperrel, a kioldott gyümölccslével, citromléval, fehér borral, 1 dl tejszínnel, vaníliás cukorral összeturmixoljuk.
Egészen finom szűrőn átszűrjük, hogy ne kerüljenek az eper magvai a levesbe. Tálalás előtt alaposan lehűtjük, tetejét a félretett eperszemekkel és a tejszínnel díszitjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.