Nagyon jól néz ki.
1,5 kg alma
2 dl tejföl
2 db citrom
10-15 szegfűszeg
2 db fahéj rúd
cukor ízlés szerint és az almától függően
3 evőkanál liszt
csipet só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:Az almákat meghámozzuk,magházát kivágjuk és kockákra vagy szeletekre vágjuk.A citromot karikákra vágjuk.
Elkészítés:A fahéjat és a szegfűszeget kevés vízben kifőzzük.Az almát a citrommal,csipet sóval feltesszük főni,rászűrjük a fahéjas,szekfűszeges redukciót.Amíg fő a leves elkészítjük a habarást.A tejfölt a liszttel és vízzel csomómentesre keverjük.A leves 20-25 perc fővés után behabarjuk,cukorral ízesítjük.Lehűtjük a levest és hidegen tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.