Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Herőce.vagy csöröge fánk

felvitel dátuma: 2012-02-26 19:54:55       mai nézettség: 1       nézettség: 1172
részletes recept
Herőce.vagy csöröge fánk
Hozzávalók 2 személyre:
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 kanál rum
  • csipet

sütéshez

  • kb. 1/2 l olaj

tálaláshoz

  • porcukor
  • sárgabarack lekvár
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal. A liszthez adjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót (tojássárgája, rum, tejföl). Jól kidolgozzuk gépi dagasztó segítségével (kb. 10 perc alatt).
  3. Letakarva, langyos helyen fél órán át kelesztjük.
  4. Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 6 x 10 cm-es rombuszokra vagdossuk. A rombuszok belsejében hosszanti irányban két vágást ejtünk (vigyázva, hogy a széleket ne vágjuk át). A végeket a vágásokon keresztülhúzzuk.
  5. Bő, forró olajban, több adagban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajjat felitassa.
  6. Porcukorral meghintve, azonnal tálaljuk.
Szakács: Szamoca42


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 március 10

Ezt csak egyszer próbáltam, nem sikerult. Viszont a Te receptedet ki fogom próbálni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*