Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Hentes tokány

felvitel dátuma: 2012-10-13 11:55:56       mai nézettség: 4       nézettség: 3260
részletes recept
Hentes tokány
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók 4 személyre:

½ kg sertés comb vagy lapocka

10 dkg füstölt szalonna

20 dkg füstölt sonka

20 dkg csemegeuborka

1 evőkanál paradicsom püré

2 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan  pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.

Köretnek rizs vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.

étvágyat kívánok!:)

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*