Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Hentes borda

felvitel dátuma: 2011-09-07 16:44:13       mai nézettség: 6       nézettség: 6099
részletes recept
Hentes borda
Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet karaj csont nélkül

10 dkg füstölt szalonna

20 dkg sonka

20 dkg csemegeuborka

1 evőkanál paradicsom püré

2 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors

grill fűszer

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk.A hagymát apróra a szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,kiszedjük a pörcöt és a visszamaradó zsíron átsütjük a hússzeleteket.A szeleteket félre tesszük.A zsiradékba visszatesszük a pörcöt,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük.Rátesszük a sonkacsíkokat sózzuk,borsozzuk és 5-6 percig pirítjuk.Beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét.Átpirítjuk és levesszük a lángról.

A húst a sonkás,uborkás raguval tálaljuk.Köretnek rizst,sült burgonyát készíthetünk hozzá.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 szeptember 27

Nagyon finom, gyonyoru a tálalás, nem lehet nem kipróbálni, gratula!

0/10 kautz1009 2011 szeptember 27

Nagyon szépen köszönöm!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*