Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Házitészta készítése

felvitel dátuma: 2014-05-14 18:35:20       mai nézettség: 1       nézettség: 2544
részletes recept
Házitészta készítése
Hozzávalók 4 személyre:
  • 40dkg liszt(fele rétesliszt)
  • 4egész tojás
  • csipet
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
  1. A lisztet a tojásokkal,pici sóval jól összedolgozzuk.Én 10dkg lisztenként 1db tojással dolgozom,és mindig a fele rétesliszt.Sokkal szebb,és jobb állagú tésztát kapunk.Addig gyúrjuk,míg szép sima lesz a felülete.
  2. 15percig pihentessük,majd nyújtsuk nagyon vékonyra.
  3. Ismét pihentessük kicsit,majd tekerjük fel a sodrófára a képen látható módon,hosszában vágjuk el,így hosszú csíkokat fogunk kapni,amit középen elvágunk hosszában ,és széltében is.
  4. Ezekből a darabokból már könnyen tudunk kockát,vagy metéltet vágni,attól függően mit készítünk belőle.
  5. Minimum ötszörös mennyiségű sós vízben főzzük,újraforrástól 8-10percig.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Ilona 2014 május 15

Nagyon régen csináltam de ezt a csodás tésztát nézve ,újra kedvet kaptam ha Jobb idő lesz hogy száradni tudjon én is hozzá fogok.

0/10 Jákli Judit 2014 május 15

Örülök,hogy meghoztam a kedvedet.Olyan finom tud lenni,meg nem venném a boltit.Emlékszem fiatalasszonyként mennyit kínlódtam vele,de most egy pillanat alatt kinyújtom.

0/10 szsz 2014 május 15

Nekem amikor vágom fel, összeragad. Ha lisztezem, csirízes lesz főzéskor. A recept nem szól szárításról. Mi a megoldás?

0/10 Jákli Judit 2014 május 16

Keményre kell gyúrni a tésztát.Mielőtt feltekerném,és vágnám,pihentetem egy kicsit,de nem többet,mint 10-15 percet,és ezért is jó ha fele rétesliszt,mert más az állaga.Én is végigjártam ezt az utat,míg eljutottam a megfelelő tésztáig.Sokat mérgelődtem,de nem adtam fel.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*