Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Házi vizes zsemle

felvitel dátuma: 2014-01-21 08:56:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2071
részletes recept
Házi vizes zsemle
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók / 4 adag

50 dkg liszt (finom)
3 dl víz (langyos)
2.5 dkg élesztő
0.5 ek cukor
1 tk
2 db tojás

 víz a liszt minőségétől is függ

van amihez picit több kell,vagy kevesebb
 

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés

Az élesztőt 3 dl vízből 1 dl elveszünk és a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk.
Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk.
Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
A megkelt tésztát lisztes deszkán  8- 10 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle.
Olajjal kikent sütőpapírral tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog.
Átkenjük tojással, majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük őket.
Közepes hőmérsékleten, előmelegített sütőben 30- 40 perc alatt aranysárgára sütjük.

fél evőkanál olaj elég a papír kenéséhez.

http://www.limarapeksege.hu/2008/12/zsemle.html

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Eniko0606 2015 január 11

Nagyon gusztusos! A sütőpapírt lényeges megkenni olajjal?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*