Nagyon gusztusos! A sütőpapírt lényeges megkenni olajjal?
Hozzávalók / 4 adag
50 dkg liszt (finom)
3 dl víz (langyos)
2.5 dkg élesztő
0.5 ek cukor
1 tk só
2 db tojás
víz a liszt minőségétől is függ
van amihez picit több kell,vagy kevesebb
Elkészítés
Az élesztőt 3 dl vízből 1 dl elveszünk és a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk.
Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tésztát jó alaposan, legalább 30 percig dagasztjuk.
Letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk 30-40 percig.
A megkelt tésztát lisztes deszkán 8- 10 részre osztjuk, és kis labdákat formálunk belőle.
Olajjal kikent sütőpapírral tepsibe helyezzük őket, de egyszerre csak fél adagot, mert sütés közben is kelni fog.
Átkenjük tojással, majd még 30-40 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük őket.
Közepes hőmérsékleten, előmelegített sütőben 30- 40 perc alatt aranysárgára sütjük.
fél evőkanál olaj elég a papír kenéséhez.
http://www.limarapeksege.hu/2008/12/zsemle.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.