Szuper lett a kifli. Gratulálok.
60 dkg finomliszt
4 dl tej
3 dkg éleszto
5 dkg olvasztott vaj
1-1,5 csapott ek cukor
1 csapott ek só
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztot. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet és hozzákeverjuk a sót. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesztot, majd kézzel simára gyúrjuk. Hozzáontjuk az olvasztott vajat, és újra simára dolgozzuk, kb. 5 perc. Ha túl lágy, pici lisztet adhatunk még hozzá, hogy konnyebben lehessen kidolgozni. 6 egyenlo részre osztjuk, cipókká formáljuk.
Lisztezett deszkán 20-25 cm átméroju korlapokká nyújtjuk. Minden lapot 8 cikkre vágunk. A cikkeket a szélesebbik véguknél kezdve feltekerjuk, és kifli formára hajlítjuk.
Egymáshoz nem túl kozel, sutopapírral bélelt sutolemezre, tepsibe tesszuk, tetejuket felvert tojással megkenjuk.
10-15 percig kelni hagyjuk. Majd megsutjuk 220 fokon 10 percig.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.