Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Házi szilvalekváros Bukta *

felvitel dátuma: 2016-01-05 13:39:13       mai nézettség: 1       nézettség: 757
részletes recept
Házi szilvalekváros Bukta *
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt

2 tojás sárgája

5 dkg cukor

1 vanília cukor

pici

4 dkg élesztő

0,80 dl olvasztott zsír lehet vaj és olaj is, de a zsír a legjobb

3-4 dl tej 

házi szilvalekvár

tetejére vaníliás porcukor

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

3 tk cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott zsírt csak a végén adom hozzá. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, ujjnyi vastagra elnyújtom. Kb. 8 cm-es négyzetekre vágom, mindre teszek bőven szilvalekvárt, egyesével feltekerem.*én gombóc alakúra csináltam* Egy zománcos tepsit (szerintem abban sül a legszebben) vajjal kikenek, ebbe sorakoztatom a tekercseket. Akkora tepsibe teszem, hogy az egymás mellé ültetett bukták teljesen kitöltsék. Egy ruhával letakarom, hagyom kb. 20 percig kelni, ezalatt ismét szépen megemelkedik. A megkelt buktákat a maradt 2 tojásfehérjével lekenem . 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig, míg szép piros színe lesz.
Tetejére vaníliás porcukor!

Nagyon finom puha -omlós bukták lettek!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*