50 dkg liszt
2 tojás sárgája
5 dkg cukor
1 vanília cukor
pici só
4 dkg élesztő
0,80 dl olvasztott zsír lehet vaj és olaj is, de a zsír a legjobb
3-4 dl tej
házi szilvalekvár
tetejére vaníliás porcukor
3 tk cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott zsírt csak a végén adom hozzá. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, ujjnyi vastagra elnyújtom. Kb. 8 cm-es négyzetekre vágom, mindre teszek bőven szilvalekvárt, egyesével feltekerem.*én gombóc alakúra csináltam* Egy zománcos tepsit (szerintem abban sül a legszebben) vajjal kikenek, ebbe sorakoztatom a tekercseket. Akkora tepsibe teszem, hogy az egymás mellé ültetett bukták teljesen kitöltsék. Egy ruhával letakarom, hagyom kb. 20 percig kelni, ezalatt ismét szépen megemelkedik. A megkelt buktákat a maradt 2 tojásfehérjével lekenem . 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig, míg szép piros színe lesz.
Tetejére vaníliás porcukor!Nagyon finom puha -omlós bukták lettek smile hangulatjel
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.