Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Közepes » Házi sajtos croissant (hajtogatott)

felvitel dátuma: 2012-10-14 23:31:28       mai nézettség: 1       nézettség: 2343
részletes recept
Házi sajtos croissant (hajtogatott)
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

50 dkg liszt

20 dkg vaj

3 dkg éleszto

2 dl langyos víz

1 tojás

1 kk kristálycukor

1 tk

0,5 dl tej

15 dkg trappista sajt

 

Lekenéshez:

0,5 dl étolaj

1 tojás

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztot és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, beleszórjuk a sót, hozzáteszunk 5 dkg szobahomérsékletu vajat, a megkelt élesztot, a tojást és a langyos vizet. Jól osszegyúrjuk és hólyagosra kidolgozzuk a tésztát. Egy tálat kikenunk olajjal, beletesszuk a tésztát és letakarva a hutoben pihentetjuk 1 órát.

A sajtot lereszeljuk. A tésztát kivesszuk a hutobol és lisztezett táblán 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, rákenjuk a 15 dkg vajat, rászórjuk a sajtot, és a tésztát meghajtogatjuk. Képzeletben 3 részre osztjuk, eloszor balról, majd jobbról hajtjuk kozépre, aztán alulról fel és fontrol . Így 9 réteget kapunk. A hutobe tesszuk ismét 1 órára, lefolpackozva. A nyújtást-hajtogatást megismételjuk még egyszer, de már csak fél órát pihentetjuk.

A sutot 200 fokra elomelegítjuk.

A pihenés után a tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságúra. Egyenlo szárú háromszogeket vágunk, a szárak legalább 18 cm hosszúak, az alap pedig 12 cm legyen. A háromszogeket lekenjuk olajjal, lazán feltekerjuk, és félhold alakúra hajlítjuk.

Sutopapírral kibélelt tepsire rakjuk a kifliket, és 1 órát meleg helyen kelesztjuk. Sutés elott felvert tojással megkenjuk. Elomelegített sutoben 200 fokon 15-20 percig sutjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*