Köszi, kipróbálom!
- Fél kg darált csirkehús
- 2 dl főzőtejszín
- 2 tojás fehérje
- 2 ek liszt
- 6-8 gerezd fokhagyma reszelve
- kb. 1 ek só
- bors
- zöld fűszerek ízlés szerint, esetleg olívabogyó vagy lágy sajt.
Minden összetevőt alaposan össze kell keverni.
Egy ív sütőpapír (a szilikonos jobb) közepére halmozni a húst, feltekerni úgy, hogy hosszúkásabb, de nem vékony hengert kapjunk.
A sütőpapír két végét ellentétes irányban meg kell tekerni, mint a szaloncukor papírját, hogy jó tartása legyen és az egészet többször alufóliába kell tekerni, végeit ugyanúg összezárni, mint a sütőpapírét.
Lobogó, forró vízben 50-60 percig főzzük, majd amikor letelt a főzési idő, tálra emeljük, kicsomagoljuk.
Mehet a hűtőbe, ha kihült, szeleteljük és mint a szokásos párizsit, fogyaszthatjuk.
Sokkal ízletesebb és egészségesebb, mint az ellenőrizhetetlen, mesterséges anyagokat is tartalmazó párizsik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.