Nagyon finom, -frissen- ajánlani tudom mindenkinek!!Nekem 3 nagy tepsivel lett belőle.
1 kg liszt / fele sima, fele rétesliszt /
2 db élesztő / kb.6-8 dkg
2 tojás
1 kanál só
20 dkg juhtúrót/bryndzát/
2-3 dl fehér bor
4 dl tejföl
2 kanál étolaj
10 dkg margarin
40 -50 dkg darált tepertő
mákot, köményt és darabolt só
1 kg lisztbe /fele sima, fele rétesliszt/ belemorzsolok 2 db élesztöt /kb.6-8 dkg/ 2 db/, adok hozzá 2 tojást, 1 kanál sót, 20 dkg juhtúrót/bryndzát/, 2-3 dl fehér bort, 4 dl tejfölt, 2 kanál étolajat, 10 dkg margarint, és ha még nem egészen állna össze, akkor egy pici bort. Amikor a tésztánk szép sima, akkor kelni hagyjuk letakarva, meleg helyen.
Majd kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Ami azt jelenti, hogy az alsó részét félig felhajtjuk, majd erre a felsörészt, a bal oldalát félig felhajtjuk és erre a jobb oldalára kerül ezt letakarjuk és kb. 30-40 perc pihentetés meleg helyen.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 1,5 cm vastagra és erre rákenünk 40 -50 dkg darált tepertöt. A hajtogatás ismétlödik úgy mint az előbb, majd letakarva állni hagyjuk, ezután megint kinyújtjuk és én kissé fagyos, de kenhetö zsírral megkenem, megsózom, borsozom és felhajtogatom, ahogy az elöbb.
Ismét 30-40 perc pihentetés és kinyújtom 2-3 cm vastagra, a tetejét bevagdosom, majd szépen kisszaggatom.
Zsírpapírral bélelt tepsire rakom és a tepsiben letakarva meleg helyen ismét legalább 20 perc pihentetés, csak ezután kenem le felvert tojással, a tetejére mákot, köményt és darabolt sót is szórhatunk, majd megsütjük szép pirosra.
Nagyon finom.
Másnap neylonzacskókban tárolva friss puha maradhat több napig, ha még marad belöle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.