1 kg liszt
5 dkg élesztő
1/2 l langyos tej
2 dl olaj
1 tk cukor
2 csapott ek só
kb 5 dkg olvasztott de nem meleg margarin
30-40 dkg reszelhető sajt
1 egész tojás a kenéshez
Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral elkeverem, és felfuttatom.,majd a többi hozzávalóval , l egy kellemesen lágy finom tapintású tésztát gyúrok.Enyhén lisztezett felületen kinyújtom 1 cm vastagra, megkenem az olvasztott margarinnal, majd megszórom reszelt sajttal.
Kinyújtom 1,5 cm vastagra és tetszés szerinti nagyságúra szaggatom. A tepsiben egymástól egy picit távolabb teszem. Tojással megkenem vigyázva, hogy az oldalára ne folyjon és megszórom reszelt sajttal a tetejét.
220 C°-a előmelegített sütőben középen 20-30 perc alatt pirosra sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.